Seniornett Horten - Horten Seniornett


Datastuene har stor søkning og fortsetter


Deprecated: Function strftime() is deprecated in /home/4/h/horten-seniornet/www/artikkel.php on line 59
Postet 10.oktober.2023, klokken 12:50. av


Søkningen til våre datastuer  i Horten og Borre har vært meget stor, ja, over all forventning. Vi føler vel alle at utviklingen av våre smart-telefoner går så raskt at vi bare greier å utnytte deler av dette "tekniske vidunderbarnet".

Det som i starten bare var en vanlig telefon som vi hadde med oss over alt, er blitt både en datamaskin, et fotoapparat, et måleinstrument et leksikon, ja, med appe-teknologien, kan vi nå bruke telefonen til nesten alt vi måtte ønske.

Utfordringen for oss som skal drive grunnkurs på dette område, er at vi får så mange varianter at vi har vanskelig for å finne et felles pensum. Vi har valgt å dele smart-telefonene i Androide og Iphone/Ipad. Det er vel også de 2 hovedgruppene. Når vi kommer på det vi kan kalle "Appe-nivå", blir bruken mer lik uansett  type telefon.

I skrivende stund har vi gjennomført 2 "Datastuer" . V har søknader til å fylle 4. De som har meldt seg får tilbud utover høsten. Vi starter med Datastue 3 helt i slutten av oktober. Den siste av året går da helt til slutten av november. Man venter aldri for lenge, den som venter på noe godt! Eller?

Som dere vet samarbeider Seniornett med kommunens 2 Pensjonistforbund: Borre og Horten. I 2023 er dette samarbeidet sponset av Helsedirektoratet. Det avsluttes som prosjekt i 2023. Det er i grunnen rart at man mener denne opplærigen skal avsluttes i en tid fler og fler sliter med å mestre den  viktigste delen av den digitale hverdagen. Her må vi alle stå sammen som seniorer og drive opplysningsarbeid av vår lokale og sentrale politikkere. 

Et hjertesukk fra Seniornett Horten!

hilsen Bjørn Jakobsen

Neste datastuer

Datastuene høsten 2023: (undervisningen på 12 timer deles på 4 dager med 3 timers undervisning hver av dagene - klokken 10..00 - 13.00 hver dag)

Datastue 3: Androide:   - 31.10. - 2. 11. og  7.11 - 9.11.

Datastue 4: Iphone/Ipad  12.11 - 16.11. og 21.11 - 23.11 


Hele Nyheten