Seniornett Horten - Horten Seniornett


Nyheter


Gavekort til venner og kjente

Postet 04.desember.2018, klokken 12:37. av bjørn jakobsen

Hei alle medlemmer og andre som leser vår hjemmeside! 

Mange strever med å finne gode gaveideer til alle dem som egentlig har alt de trenger. Seniornett Horten synes det ville være en god ide å vurdere om noen av disse trenger et lite dytt for å lære seg eller repetere sine datakunnskaper. Alt for mange undervurderer betydningen av å bruke "nettet" til  tjenester. Hva med et gavekort fra Seniornett Horten. 

Husk: på våre kurs (6 eller 10 timer) er det bare 2 elever pr lærer!  Vil du vite mer ring 95991166 eller se vår hjemmeside: www.seniornett-horten.com 

!!  Vi leverer raskt og tilpasser våre gavekort til behovene!!!

 

 Les hele artikkelen!

Temamøter i 2019

Postet 27.november.2018, klokken 21:57. av bjørn jakobsen

Da har vi reserver følgende datoer for temamøtene i 2019:

Vinter/vår 2019:

 • 24. januar - Temamøte
 • 21. februar - Årsmøte
 • 21. mars - Temamøte
 • 25. april – Temamøte

Høst 2019:

 • 19. september – Temamøte
 • 17. oktober – Temamøte
 • 21. november – Temamøte

Temaene vil bli bestemt senere!

 • Alle møtene er på Horten Aktivitetssenter
 • Alle møtene er gratis
 • Alle møtene er åpne for alle
 • Alle møtene starter kl 18.00

Vel møtt! Ta gjerne med naboer og kjente.Les hele artikkelen!

Hjemmetjenesten i Horten

Postet 27.november.2018, klokken 20:27. av bjørn jakobsen

Det valgte tema for kvelden fikk 45 personer til å møte på Aktivitetssenteret denne torsdag, 15 november. 

Leder Bjørn Jakobsen ønsket velkommen og ga ordet til Kjersti Haugen Nordheim fra hjemmetjenesten i kommunen. PowerPoint-presentasjon av hjemmetjenesten.

Hun fortalt om temaet til en lydhør forsamling som også hadde en rekke spørsmål.

Hjemmetjenesten yter praktisk bistand, har hjemmesykeavdeling og nattjeneste. Hjemmetjenesten har 500’ planlagte besøk i året, pluss ansvar for trygghetsalarmer. I hjemmetjenesten er det ansatt 250 personer fordelt på 145 årsverk. I 2006 fikk de ansatte elektronisk verktøy,  dvs mobiltelefon for bedre oversikt, arbeidslister, oversikt over nettverket til bruker og føre journaler.

 Les hele artikkelen!

Stemmestyrte høytalere

Postet 31.oktober.2018, klokken 11:07. av bjørn jakobsen

Leder i Seniornett Horten, Bjørn Jakobsen ønsket alle velkommen.

Presenterte kveldens tema og Arvid fra El-kjøp som skulle vise og demonstrere siste nytt i stemmestyrt høyttaler med norsk tale, fra Google.

Den lille lydstyrte enheten kobles til internett (Wifi) som de fleste har i dag.

Vi kjenner ikke til så mange av disse løsningene her hos oss men for eks i England er det ganske vanlig med lydstyrte enheter hvor man stiller spørsmål og får svar. For uten Google levereres det produkter fra Amazon Alexa, Sonos og Bixby bare for å nevne noen flere. Det «systemet» som kan samarbeide med You Tube, netflix, Spotify eller Hue (trådløs lysbryter) blir vinnere på markedet. At det finnes på markedet er en ting men folk må se nytten av dette og at det kan hjelpe til en enklere hverdag for mange.  Det å skrive eller sende melding kan for mange være vanskelig og da kan en lydstyrt høyttaler gjøre hverdagen enklere.  Det ble en morsom demonstrasjon av den  stemmestyrte høytaleren  som svarte villig vekk på spørsmål. Spørsmålene sendes til en database der det letes fram til rett svar forhåpentligvis. Jammen kunne den en del vitser oss. Det var riktig mange som hadde spørsmål til temaet så interessen var det ikke noe å si på.

Vi avsluttet kvelden med kaffe og kake. 

Horten, 23 oktober

Marit Pettersvold, referent

Seniornett HortenLes hele artikkelen!

AMK (113 ) i Vestfold/Telemark

Postet 30.september.2018, klokken 10:45. av bjørn jakobsen

Den 20. september inviterte Seniornett Horten til høstens første temamøte.   AMK eller Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral, som er det fulle navnet, administrerer bl.a. tlf.nr. 113. Sentralen for Vestfold og Telemark er lokalisert ved Vestfold Sentralsykehus i Tønsberg.

Avdelingsleder Grete Bø og seksjonsleder Ann-Kristin Berge orienterte om AMK-sentralens funksjon og virksomhet. Den viktigste funksjonen er mottak og oppfølging av medisinske nødtelefoner på nødnummer 113 fra 28 kommuner i Vestfold og Telemark. – I 2015 håndterte sentralen nærmere 39000 nødtelefoner. – Samme år iverksatte AMK i alt rundt 55000 bilambulanse-oppdrag og omtrent 800 luftambulanse-oppdrag.

Geografisk har AMK store utfordringer, stor trafikk langs hovedferdselsårer, store avstander, fjell og kyst og grisgrendte bygder og mange hytteområder.
AMK samarbeider med sykehus, legevakt,Tag Heuer Carrera Calibre 36 Replica andre nødetater, Røde kors og Norsk folkehjelp. AMK skal varsle legevakt og kommuneoverlege om utrykking og skal svare på nødtelefoner innen 10 sekunder. Alle samtaler taes opp. Både ambulanser og helikopter sees på skjermer og sykehuset blir varslet. Det kan benytte tolker på mange språk, hvis det blir behov. AMK,s ansatte benytter systematiske spørreskjema under samtalene for å kunne kartlegge skadeomfang best mulig. Medisinsk operatør og ressurskoordinator avgjør hvilke behov pasienten har.  Responstid  på landet er 25 min. – i by 12 min.
Ambulanse-personalet kontakter lege på sykehuset når det er behov for smertelindring. – Sykehuset forbereder mottak  av pasienter. Elektronisk kartverk er repliche orologi italia et viktig hjelpemiddel. Kartene viser også hvor helikopteret er. Mange bruker 113-appen. De som bruker 113 er som regel alvorlig syke.

Er man usikker, bruk 113-nummeret eller appen.

Bare 22 personer fant veien til Horten Aktivitetssenter denne kvelden, som ble avsluttet som vanlig med kaffe og noe å bitte i.

Magnus Andersen, referent
 Les hele artikkelen!


side 2 av 22