Seniornett Horten - Horten Seniornett


Nyheter


Svindel på nett - 26. oktober


Deprecated: Function strftime() is deprecated in /home/4/h/horten-seniornet/www/index.php on line 68

Postet 17.oktober.2023, klokken 19:59. av bjørn jakobsen

 Hei alle sammen: Seniornett Horten har i dag sendt ut følgende innbydelse til temamøte:

Svindel på Nett – 26 oktober kl 18.00

Sted: Horten Aktivitetssenter – gratis adgang og åpent for alle

Over en million bedrageriforsøk over SMS og telefonen blir stoppet hver måned. Likevel dobles omfanget av svindel hevert år og ny teknologi åpner for nye muligheter for kriminelle!

Hva kan vi gjøre for å unngå å bli svindlet eller lurt?

Politibetjent og fagperson på datakriminalitet i Sør-Øst politidistrikt Andreas Henriksen innleder til debatt om emnet.

Etter foredraget blir det anledning til å kjøpe en kopp kaffe og noe å bite i.

Vennlig hilsen 

For styret i Seniornett Horten

Bjørn Jakobsen, lederLes hele artikkelen!

Datastuene har stor søkning og fortsetter

Postet 10.oktober.2023, klokken 12:50. av

Søkningen til våre datastuer  i Horten og Borre har vært meget stor, ja, over all forventning. Vi føler vel alle at utviklingen av våre smart-telefoner går så raskt at vi bare greier å utnytte deler av dette "tekniske vidunderbarnet".

Det som i starten bare var en vanlig telefon som vi hadde med oss over alt, er blitt både en datamaskin, et fotoapparat, et måleinstrument et leksikon, ja, med appe-teknologien, kan vi nå bruke telefonen til nesten alt vi måtte ønske.

Utfordringen for oss som skal drive grunnkurs på dette område, er at vi får så mange varianter at vi har vanskelig for å finne et felles pensum. Vi har valgt å dele smart-telefonene i Androide og Iphone/Ipad. Det er vel også de 2 hovedgruppene. Når vi kommer på det vi kan kalle "Appe-nivå", blir bruken mer lik uansett  type telefon.

I skrivende stund har vi gjennomført 2 "Datastuer" . V har søknader til å fylle 4. De som har meldt seg får tilbud utover høsten. Vi starter med Datastue 3 helt i slutten av oktober. Den siste av året går da helt til slutten av november. Man venter aldri for lenge, den som venter på noe godt! Eller?

Som dere vet samarbeider Seniornett med kommunens 2 Pensjonistforbund: Borre og Horten. I 2023 er dette samarbeidet sponset av Helsedirektoratet. Det avsluttes som prosjekt i 2023. Det er i grunnen rart at man mener denne opplærigen skal avsluttes i en tid fler og fler sliter med å mestre den  viktigste delen av den digitale hverdagen. Her må vi alle stå sammen som seniorer og drive opplysningsarbeid av vår lokale og sentrale politikkere. 

Et hjertesukk fra Seniornett Horten!

hilsen Bjørn Jakobsen

Neste datastuer

Datastuene høsten 2023: (undervisningen på 12 timer deles på 4 dager med 3 timers undervisning hver av dagene - klokken 10..00 - 13.00 hver dag)

Datastue 3: Androide:   - 31.10. - 2. 11. og  7.11 - 9.11.

Datastue 4: Iphone/Ipad  12.11 - 16.11. og 21.11 - 23.11 Les hele artikkelen!

Endringer i undervisningsplanen for høsten 2023

Postet 21.august.2023, klokken 18:15. av

Hei igjen alle medlemmer av Seniornett Horten. Vi er veldig glade for å ha fått i gang samarbeidet med de 2 pensjonsistforbundene i kommunen. Dette håpver vi vil vedvare til beste for alle seniorer i byen vår. Gjennomføringen av det nye prosjektet: "Datastuen Horten - Borre" vil kreve 3 personer hele tiden, med 2 dager undervisning  uka. Vi ønsker egentlig å kunne gjennomføre datastuen i tillegg til de andre tilbudene fra Seniornett Horten. 

Har du lyst til å hjelpe oss med det?

Vi vet at det finnes mange seniorer som både har kunskaper og evner til å veilde andre seniorer. Hjelp oss å holde et høyt aktivitetsnivå. Som jeg har sagt og skrevet mange ganger: Den teknologiske uutviklingen stopper aldri opp. Den utfordrer oss i dag, i morgen og sannsynligvis i all tenkelig fremtid.

Mange mener at et verdig liv betyr å mestre hverdagen. Vi ser nå i 2023  som om samfunnet egentlig burde tilrettelegg for undervisning i begge ender av livet. Men vi går i det samme sporet hele tiden og tror at erfaring etter hvert skal erstatte systematisk opplæring. Slik er det imidlertid ikke lenger

Kurskatalogen og søknadsskjema

Hjelp oss å holde liv i vår forening - vis at frivilligheten tar over og tetter hullene når fellesskap svikter!  Seniornett Horten trenger deg.

Bjørn Jakobsen

 Les hele artikkelen!

"Datastuer" et nytt tilbud i Horten.

Postet 21.august.2023, klokken 14:31. av

Seniornett Horten har igjen startet forberedelsene til høstens aktiviteter. Vi kan glede alle med at vi lanserer et nytt samarbeidsprosjekt.- Datastuer

Pensjonistforbundet og Seniornett sentralt, har inngått en avtale om å samarbeide tettere for å nå ut med et tilbud til flere seniorer. I 2023 er dette samarbeidet støttet økonomisk av Helsedirektoratet. Datastuer har de kalt det. De skal etableres og drives av de lokale foreningene i et lokalt samarbeid. Sentralt gir de oss et tilbud om veiledning før oppstart. De har også utgitt et hefte som gir en bred gjennomgang av aktuelle mange ulike temaer.

En datastue strekker seg over 12 timer fordelt på 4 dager – tirsdag og torsdag i 2 uker Flere steder i Norge har allerede høstet positiver erfaringer med dette tiltaket. Ideen er å samle 8 – 10 elever og 3 veiledere som skal hjelpe til med forståelsen. Vi tenker oss at en datastue strekker seg. Med 3 veiledere burde det ligge til rette for at alle får et godt utbytte av kurset.

Prosjektet er sponset av Helsedirektoratet, derfor er deltakelse også åpent for alle i bye over 65 år.

Spennende! Første tema er mobiltelefon og nettbret. Dersom det er behov for det gjentar vi kurset gjennom hele høsten. Start 12. september.med 3 timers undervisning tirsdager og torsdager i 2 uker. Sted: Horten Aktivitetssenter. Velkommen!   På vegne av styringsgruppa  

Bjørn JakobsenLes hele artikkelen!

God Påske!

Postet 27.mars.2023, klokken 13:57. av bjørn jakobsen

God Påske!

Seniornett Hortens styre ønsker alle medlemmer og samarbeidsparnere en riktig god, avslappende og solrik påske. Vi har neste temamøte den 20. april. Håper vi sees da!

På vegne av styret

Bjørn

best replica watches

 


Les hele artikkelen!


side 2 av 29