Seniornett Horten - Horten Seniornett


Nyheter


Hjemmetjenesten i Horten

Postet 27.november.2018, klokken 20:27. av bjørn jakobsen

Det valgte tema for kvelden fikk 45 personer til å møte på Aktivitetssenteret denne torsdag, 15 november. 

Leder Bjørn Jakobsen ønsket velkommen og ga ordet til Kjersti Haugen Nordheim fra hjemmetjenesten i kommunen. PowerPoint-presentasjon av hjemmetjenesten.

Hun fortalt om temaet til en lydhør forsamling som også hadde en rekke spørsmål.

Hjemmetjenesten yter praktisk bistand, har hjemmesykeavdeling og nattjeneste. Hjemmetjenesten har 500’ planlagte besøk i året, pluss ansvar for trygghetsalarmer. I hjemmetjenesten er det ansatt 250 personer fordelt på 145 årsverk. I 2006 fikk de ansatte elektronisk verktøy,  dvs mobiltelefon for bedre oversikt, arbeidslister, oversikt over nettverket til bruker og føre journaler.

 Les hele artikkelen!

Stemmestyrte høytalere

Postet 31.oktober.2018, klokken 11:07. av bjørn jakobsen

Leder i Seniornett Horten, Bjørn Jakobsen ønsket alle velkommen.

Presenterte kveldens tema og Arvid fra El-kjøp som skulle vise og demonstrere siste nytt i stemmestyrt høyttaler med norsk tale, fra Google.

Den lille lydstyrte enheten kobles til internett (Wifi) som de fleste har i dag.

Vi kjenner ikke til så mange av disse løsningene her hos oss men for eks i England er det ganske vanlig med lydstyrte enheter hvor man stiller spørsmål og får svar. For uten Google levereres det produkter fra Amazon Alexa, Sonos og Bixby bare for å nevne noen flere. Det «systemet» som kan samarbeide med You Tube, netflix, Spotify eller Hue (trådløs lysbryter) blir vinnere på markedet. At det finnes på markedet er en ting men folk må se nytten av dette og at det kan hjelpe til en enklere hverdag for mange.  Det å skrive eller sende melding kan for mange være vanskelig og da kan en lydstyrt høyttaler gjøre hverdagen enklere.  Det ble en morsom demonstrasjon av den  stemmestyrte høytaleren  som svarte villig vekk på spørsmål. Spørsmålene sendes til en database der det letes fram til rett svar forhåpentligvis. Jammen kunne den en del vitser oss. Det var riktig mange som hadde spørsmål til temaet så interessen var det ikke noe å si på.

Vi avsluttet kvelden med kaffe og kake. 

Horten, 23 oktober

Marit Pettersvold, referent

Seniornett HortenLes hele artikkelen!

AMK (113 ) i Vestfold/Telemark

Postet 30.september.2018, klokken 10:45. av bjørn jakobsen

Den 20. september inviterte Seniornett Horten til høstens første temamøte.   AMK eller Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral, som er det fulle navnet, administrerer bl.a. tlf.nr. 113. Sentralen for Vestfold og Telemark er lokalisert ved Vestfold Sentralsykehus i Tønsberg.

Avdelingsleder Grete Bø og seksjonsleder Ann-Kristin Berge orienterte om AMK-sentralens funksjon og virksomhet. Den viktigste funksjonen er mottak og oppfølging av medisinske nødtelefoner på nødnummer 113 fra 28 kommuner i Vestfold og Telemark. – I 2015 håndterte sentralen nærmere 39000 nødtelefoner. – Samme år iverksatte AMK i alt rundt 55000 bilambulanse-oppdrag og omtrent 800 luftambulanse-oppdrag.

Geografisk har AMK store utfordringer, stor trafikk langs hovedferdselsårer, store avstander, fjell og kyst og grisgrendte bygder og mange hytteområder.
AMK samarbeider med sykehus, legevakt,Tag Heuer Carrera Calibre 36 Replica andre nødetater, Røde kors og Norsk folkehjelp. AMK skal varsle legevakt og kommuneoverlege om utrykking og skal svare på nødtelefoner innen 10 sekunder. Alle samtaler taes opp. Både ambulanser og helikopter sees på skjermer og sykehuset blir varslet. Det kan benytte tolker på mange språk, hvis det blir behov. AMK,s ansatte benytter systematiske spørreskjema under samtalene for å kunne kartlegge skadeomfang best mulig. Medisinsk operatør og ressurskoordinator avgjør hvilke behov pasienten har.  Responstid  på landet er 25 min. – i by 12 min.
Ambulanse-personalet kontakter lege på sykehuset når det er behov for smertelindring. – Sykehuset forbereder mottak  av pasienter. Elektronisk kartverk er et viktig hjelpemiddel. Kartene viser også hvor helikopteret er. Mange bruker 113-appen. De som bruker 113 er som regel alvorlig syke.

Er man usikker, bruk 113-nummeret eller appen.

Bare 22 personer fant veien til Horten Aktivitetssenter denne kvelden, som ble avsluttet som vanlig med kaffe og noe å bitte i.

Magnus Andersen, referent
 Les hele artikkelen!

Temamøter høsten 2018

Postet 05.september.2018, klokken 20:14. av bjørn jakobsen

Som det fregår av kolonnen til høyre, starter temamøtene den 20. september.

-   20. september AMK-sentralen orienterer om sin virksomhet

-   18. oktober: Nytt  i utviklinen av det som blir kalt lydassistenter ved Arvid fra Elkjøp i Horten

-   15. november: Leder av hjemmetjenesten i Horten, Kjersti Nordheim forteller bl.a. om elektronisk utstyr i hjemmetjenesten

Merk dere datoene!  

 Les hele artikkelen!

En God Sommer!

Postet 17.juni.2018, klokken 10:59. av bjørn jakobsen

Mange husker tilbake på en sommer fylt av sol og glede. Det startet flott i år med flere uker med den varmen vi lenge har håpet på. Sommeren er ikke over ennå!

Seniornett Horten ønsker alle våre medlemmer og gode samarbeidspartnere en riktig god fortsettelse på sommer, ferie og alt det som skal til for å opparbeide overskuddet til å møte høsten og vinteren.

Seniornett Horten tar en pause i hele juli og langt ut i august. Vi starter med onsdagenes veiledning den 29.08. Den første runden med kurs starter i uken 03. - 07. september. Ha en riktig god sommer alle sammen.

Hjertelig hilsen styretLes hele artikkelen!


side 2 av 22