Seniornett Horten - Horten Seniornett


Nyheter


Torp flyplass - aktivitet og planer

Postet 02.februar.2018, klokken 08:59. av bjørn jakobsen

35 personer fant den 18. januar veien til Aktivitetssenteret denne kvelden.

Tine Kleive-Mathisen markedssjef ved administrasjonen orienterte om virksomheten og utviklingen på Torp.

August ble mer hektisk enn noensinne på Torp. 193 353 passasjerer reiste fra/til lufthavnen og aldri før har så mange reisende benyttet lufthavnen i august måned. Veksten er på 44,5 % i forhold til året før. 
 Les hele artikkelen!

God jul og godt nyttår

Postet 22.desember.2017, klokken 13:33. av bjørn jakobsen

Kjære medlemmer og andre venner av Seniornett Horten!

Vi ønsker dere alle en fredfull og god julefeiring og en god start på det nye året. Den digitale utviklingen vil antakelig aldri stoppe helt opp. For tiden opplever vi en akselererende utvikling som berører oss alle- enten vi vil eller ikke.

Seniornett Horten vil derfor love der å følge godt med på utviklingen og tilby:

  • relevante, rimelige kurs for PC, lap-top, nettbrett og smarttelefoner
  • gode temamøter med gode foredragsholdere
  • service til en meget rimelig penge i samarbeid med Horten videregående skole.
  • samtaler på onsdager

Hilsen styret og alle instruktørene

 Les hele artikkelen!

Gavebrev til dem som har alt!

Postet 15.desember.2017, klokken 10:05. av bjørn jakobsen

Mange Seniorer har gjennom et langt liv skaffet oss alt vi trenger, ja, kanskje vel så det. Da kan det kanskje være en ide med et gavebrev fra Seniornett. Vi hjelper deg gjerne med å utforme brevet med navn og kanskje endre tekst. I vår digitale verden er det fortsatt svært mange som strever med å mestre alle nye situasjoner. Foruten kurs og foredrag, har vi også gunstig samarbeidsavtale med et dyktig fagmiljø på Horten videregående skole. Der vil medlemmer kunne rekvirere hjelp til en sært fordelaktig pris. De kommer også hjem til deg.

Gi et gavebrev til dine slektninger og venner til jul!

Trykk på lenken for å se eksempel:

/admin/kcfinder/upload/files/Gavebrev%202017.pdf

  • Ring 959 91 166 eller
  • send  e-post til bjorn1939@gmail.com 

så ordner vi resten. Du får tilsendt faktura på gavebrevet.

 Les hele artikkelen!

Helsenorge.no

Postet 15.desember.2017, klokken 09:52. av bjørn jakobsen

35 personer kom på møte hos oss denne kvelden.

Tema for dette møtet var nettstedet, Helsenorge.no og kommuneoverlege i Horten Niels Kirkhus orienterte om nettstedet og snakket noe om PasientSky. Han ble vår kommune overlege i 2011 og hadde vært bedriftslege før det. Hans ansvar er bla fastlegene som skal yte behandling, begrense helseproblemer, hjemmetjenesten, Psykisk helsevern og samfunnsmessige forhold i fht barnehager, skoler osv.  så over til Helsenorge.no.  Her finner vi mye nyttig informasjon om bla helsehjelp og rettigheter, helse og livsstil.  Bytte av fastlege kan du gjøre her, lese om sykdommer og diagnoser.

For å kunne gjøre noe av dette må den enkelte logge inn med personlig kodebrikke eller bankID på mobil.  Skal du bytte fastlege (her ser du hvem som er ledige og har kapasitet) , dine resepter, frikort eller egenandeler må du å logge inn personlig.  Din Kjernejournal finnes her, dvs det er ikke «full journal» men det mest nødvendige som helsepersonell trenger i akutt situasjon. Kritisk informasjon legges inn i samråd med legen. De som har tilgang til journalen er helsepersonell og meg selv. Ingen har lov til å «snoke» i journalen uten grunn, det kan spores opp.

Her kan den enkelte også velge sykehus og/eller behandlingssted.

PasientSky: den enkelte kan kommuniser med sin lege uansett hvor man i verden befinner seg.  Fornyelser av  resepter, bestille vaksiner, konsultasjon ( uten å være fysisk tilstede) og timebestilling. Vanlig e-post har ikke god nok sikkerhet for denne type «kommunikasjon». Det er direktoratet for e-helse som har ansvaret for utviklingen av Helsenorge.no og er ansvarlig redaktør-

Etter en god gjennomgang og forklaringer ble det åpnet for spørsmål og mange hadde noe de luret på. Vi avsluttet møtet med orologi replica svizzeri kaffe og noe å bite i.

Horten 2/12 -17

Marit PettersvoldLes hele artikkelen!

Norge.no - veiviser til offentlige tjenester

Postet 12.november.2017, klokken 12:54. av bjørn jakobsen

50 frammøtte ble ønsket velkommen til møtet og vår egen nestleder i styret Magnus Andersen skulle vise på skjerm hvordan dette nettstedet «virket»

Her finner vi nesten alt på et sted og de mest brukte tjenester på dette området. For å komme inn i flere av områdene trenger den enkelte bank ID på mobil eller kodebrikke. Dette for å identifisere seg på viktige tjenester. Vi deler veiviseren i flere områder, blant annet Finn tjenester, Livssituasjon og Digital postkasse.

Det er lett å finne fram på nettstedet og veldig greit at en slipper å lete seg fram til eller hoppe mellom andre nettsteder. Han viste oss en rekke tjenester vi kan finne og for å nevne noe:

Bytte av fastlege med oversikt over disse og evnt. ledige og de som har venteliste, utbetalinger av pensjon, helsetjenester som helsetrygdekort eller frikort for lege og fysioterapaut.

Under individ og samfunn finnes innbyggerrettigheter, bestille nytt pass, fornye førerkort, arv og skifte, osv.  Fremtidsfullmakt har eget nettsted med skjema.

Horten kommune er ikke tilknyttet nettstedet så gå direkte til kommunen og søk det du er ute etter.

Det er viktig å oppdatere sin kontakt info om du har digital postkasse slik at den enkelte får posten sin. Magnus åpnet for spørsmål både under veis og etter gjennomgangen.

Møtet ble avsluttet med kaffe og noe å bite i.

Horten, 6 november

Marit Pettersvold (referent)Les hele artikkelen!


side 4 av 22