Seniornett Horten - Horten Seniornett


Nyheter


Norge.no - veiviser til offentlige tjenester

Postet 12.november.2017, klokken 12:54. av bjørn jakobsen

50 frammøtte ble ønsket velkommen til møtet og vår egen nestleder i styret Magnus Andersen skulle vise på skjerm hvordan dette nettstedet «virket»

Her finner vi nesten alt på et sted og de mest brukte tjenester på dette området. For å komme inn i flere av områdene trenger den enkelte bank ID på mobil eller kodebrikke. Dette for å identifisere seg på viktige tjenester. Vi deler veiviseren i flere områder, blant annet Finn tjenester, Livssituasjon og Digital postkasse.

Det er lett å finne fram på nettstedet og veldig greit at en slipper å lete seg fram til eller hoppe mellom andre nettsteder. Han viste oss en rekke tjenester vi kan finne og for å nevne noe: 

Bytte av fastlege med oversikt over disse og evnt. ledige og de som har venteliste, utbetalinger av pensjon, helsetjenester som helsetrygdekort eller frikort for lege og fysioterapaut.

Under individ og samfunn finnes innbyggerrettigheter, bestille nytt pass, fornye førerkort, arv og skifte, osv.  Fremtidsfullmakt har eget nettsted med skjema.

Horten kommune er ikke tilknyttet nettstedet så gå direkte til kommunen og søk det du er ute etter.

Det er viktig å oppdatere sin kontakt info om du har digital postkasse slik at den enkelte får posten sin. Magnus åpnet for spørsmål både under veis og etter gjennomgangen.

Møtet ble avsluttet med kaffe og noe å bite i.

Horten, 6 november best replica watches

Marit Pettersvold (referent)Les hele artikkelen!

Warning: mysqli_query() expects at least 2 parameters, 1 given in /home/4/h/horten-seniornet/www/index.php on line 59

Warning: mysqli_fetch_object() expects parameter 1 to be mysqli_result, null given in /home/4/h/horten-seniornet/www/index.php on line 60

Notice: Trying to get property 'ingress' of non-object in /home/4/h/horten-seniornet/www/index.php on line 61

Svindelforsøk på nettet

Postet 05.oktober.2017, klokken 10:25. av bjørn jakobsenLes hele artikkelen!

Temamøter høsten 2017

Postet 04.september.2017, klokken 12:47. av bjørn jakobsen

Som dere ser annet sted på denne hjemmesiden, starter vi våre temamøter allerede den 14. september. Temaene for høstens møter blir:

14. september: Kriminalitet på nett - representant fra politiet innleder til debatt.

26. oktober: Offentlige nettsteder: Ved nestleder Magnus Andersen. De offentlige etatene utvikler stadig flere tjenester på nettet. De fleste av oss kan dra nytte av disse og få rask og god informasjon. Det er allment enighet om at de offentlige sidene både er gode og lett å bruke.

23. november: Helse.no er enda en viktig og god side som fortjener vår oppmerksomhet. Utviklingen av denne siden går raskt. Vi forsøker her å få helsesjefen i Horten: Stein Evensen til å innlede. Da blir det også relojes de imitacion en orientering om situasjonen i Horten kommune. Mer om dette senere!

Styret

replica watches www.replicatime.netLes hele artikkelen!

Arnulv Borud har gått bort

Postet 20.juli.2017, klokken 11:29. av bjørn jakobsen

Med stor overraskelse og dyp sorg mottok vi for vel en uke siden meldingen om at vår mangeårige og kjære medarbeider Arnulv Borud pluttselig var gått bort. Helt fra starten i 2002 har han vært en helt sentral og betydningsfull medarbeider i Seniornett Horten. Det er stort sett Arnulv som i alle disse årene har satt opp timeplaner og organisert under-visningen for oss. Han har lagt ned et enomt arbeid for at eldre og andre som står utenfor det pulserende arbeidslivet skal ta del i den digitale utviklinen. Ingen var forberedt på dette - alt kom som et sjokk. En stor mann orologi replica svizzeri har gått bort.

For bare et par uker siden feiret vi foreningens 15-års jubileum sammen. Da var han frisk og aktivt med. Hans omsorg og varme utstrålig gjorde ham til en av de mest respekterte medarbeider i Seniornett Horten. I bisettelsen ble Borre kirke fyllt til randen av venner og bekjente. Seniornett Horten står overfor store utfordringer, utfordringer vi helst skulle løst i nært samarbeid med Arnulv. Med stor takk for din innsats og samarbeids-evne lyser vi fred over ditt minne.

StyretLes hele artikkelen!

Digitale aviser - referat

Postet 10.mai.2017, klokken 10:18. av bjørn jakobsen

Vi kunne ønske 35 personer velkommen til dette møte om tema Digital avis. Det var gjengangerens egen Audun Bårdseth som hadde satt av tid til å komme til oss, en redaktør som hadde gått gradene fra journalist til å bli redaktør i vår lokalavis. Han kom til Horten i 1994 og hadde da jobbet i avisen Glomdalen.  Det er viktig at lokalavisa er en vakt bikkje samtidig som den skal bidra til å spre glede og engasjement. « Det er noe eget ved denne byen» sa han «folk  løfter i flokk, får det til replica breitling og er landskjent for dette dog også internasjonalt.» Hvordan måles bla engasjementet? Jo avisa har 18000 lesere + lesere på Gjengangeren.no.  Leserne inviteres daglig i nettbaserte spørsmål og hva de er fornøyd med eller ønsker endring på.  Litt fakta: 76 % av abonnentene ville velge papirutgave hvis de måtte velge og hele 64 % har abonnert på avisen i over 10 år.  Det viser seg at papirutgaven er synkende og det digitale vokser. Papirutgaven står spesielt sterkt blant de eldre (morgenkaffen)men også bland disse har den teknologiske terskel blitt lavere.  64% av leserne har opprette aiD, dvs, skal du lese e-avis må du først logge deg inn med din opprettede aiD og være koblet til et gyldig abonnement. Noen nyheter er kun på nett og noen nyheter er kun på papir. «Hva skjer i Horten» som finnes i papirutgaven, kommer snart også på nett. Nettavisen er svært oppdater (appen) og den kan vi lese kvelden før papirutgaven kommer i postkassa. 

Redaktøren svarte villig på spørsmål fra cartier replica et interessert publikum og avsluttet det hele med demonstrasjon av e-avis og innlogging og opprettelse av aiD.

Vi avsluttet møte med kaffe og en kakebit-Les hele artikkelen!


side 6 av 23