Seniornett Horten - Horten Seniornett


Nyheter


Årsmøte 2020


Deprecated: Function strftime() is deprecated in /home/4/h/horten-seniornet/www/index.php on line 68

Postet 03.februar.2020, klokken 12:42. av bjørn jakobsen

Årsmøtepapirene

Årsmøte 2020 i Seniornett Horten holdes den 20. februar 2020 kl 18:00 i Horten Aktivitetssenters lokaler. Dagsorden og de andre papirene er lagt ut under 

"Om oss - årsmøter - årsmøte 2020"

Vel møtt! Det blir gratis servering av rundstykker!

StyretLes hele artikkelen!

Godt nytt år!

Postet 07.januar.2020, klokken 12:11. av bjørn jakobsen

Hei alle sammen!

Styret i Seniornett Horten ønsker alle medlemmer et riktig godt og lærerikt nytt år. Vi jobber hele tiden for at våre medlemmer skal få et godt og mest mulig aktuelt tilbud. Nytt av året er at vi nå tilbyr personlig veiledning istedet for det vi før kalte kurs. Det er ikke bare et navnebytt, men også en forandring i måten vi driver opplæringen på. 

En lærer og en elev = personlig veiledning i 8 timer med 2 timer undervisning i uka i 4 uker for kr 250,-!

Vi håper å nå flere av våre medlemmer med denne endringen. Vel møtt til personlig veiledning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

swiss replica watches https://www.gradeonewatches.com

 Les hele artikkelen!

Ny arvelov fra 2020/21 - hva betyr det?

Postet 29.oktober.2019, klokken 11:34. av bjørn jakobsen

Advokat Hege Brun Gullaker kom til Horten Aktivitetssenter den 17. oktober og holdt en orientering om den nye loven som trer i kraft fra 2020 eller 2021. Hege var tidligere i år og orienterte om fremtidsfullmakt. Hun evar som vanlig godt forberedt og har en egen evne til å formidle vanskelig stoff på en forståelig måte.  

Det moderne menneske har gjerne flere forhold i livet. «Mine barn, dine barn og våre barn» er ikke lenger noe uvanlig. I et arveoppgjør er det her mange fallgruver å gå i. 

  • Dette er felleslov om hvem som arver , og hvor mye, og saksbehandlingsregler for oppgjør av dødsbo.
  • Det er lagt vekt på at loven skal være brukervennlig.
  • Språket skal forståes også av dem som ikke har juridisk bakgrunn.

Vi var så heldige at vi fikk tilgang til hele presentasjonen - den beskriver mange detaljer i den fremtidige loven. Det er kanskje et tankekors at bare ca. imitazioni orologi 10% skriver testamente. Kanskje bør flere av oss følge Gullakers råd om å feste egne meninger til et skriftlig dokument cheap nike air max og ikke overlate alt til våre etterfølgere. Ikke få familier strever med måtehold når verdier skal fordeles.

 Gullakers presentasjon

 Les hele artikkelen!

Svindel på nett, ID-tyveri m.m

Postet 01.april.2019, klokken 11:05. av bjørn jakobsen

Kveldens tema var svindel på nett, ID tyveri og annen skadevare. Håvard Bårnes, spesialetterforsker i Sør-Øst politidistrikt holdt foredraget. Ca 40 personer hadde funnet veien til aktivitets senteret denne kvelden.

Presentasjonen - foredraget kan lastes ned

Temaet er meget aktuelt og forsamlingen var lydhør. Hver dag kan noe av dette skje oss, data kommer vi ikke utenom. rolex replica watches

Når det gjelder bedrageri/kort svindel så har vi heldigvis IT selskapet Evry som har stoppet ca 100 000 svindelforsøk i 2018 og man regner med ca 300 svindelforsøk pr. dag.  Mange av oss benytter kontaktløs betaling, tæpping og denne grensen skal øke fra 200 kr til 400 kr i april.  Transaksjonen går raskere uten kode og trekking av kort, kun legge kortet på terminalen. Tips om netthandel: bruk alltid  kredittkort og gjør handelen fra seriøse nettbutikker med godt rykte.  

 Eksempel på ID tyveri kan være at Microsoft ringer deg og forteller at du har virus på maskinen din. Svindleren opptrer høflig og er hjelpsom, gir seg god tid og ber om dine kortopplysninger fordi han trenger betaling for og kunne laste ned programmer som kan fjerne viruset. Stresser deg til å ta raske avgjørelser.

De ringer fra både norske og utenlandske telefoner men snakker svært ofte gebrokkent eller engelsk. Rolex Replica Watches

Huskeregel: Microsoft ringer aldri for å hjelpe med dataproblemer og kontakt banken så fort du har mistanke om  kortsvindel. Bytt passord og skru  på totrinnsbekreftelsen på alle tjenester du bruker.

Dating svindel, (sjekk nettstedet) bedrageren sender deg masse e-post og gjerne bilde. Ser ofte bra ut og gir uttrykk for hjertevarme og kjærlighet. Vil gjerne komme på besøk men trenger penger til reisen, eller blir akutt syk og trenger penger til sykehusopphold osv. Ikke still din konto til disposisjon, vær kritisk ellers kan det gå riktig galt.

Nyere nettrussel er Cryptojacking, de prøver å lure deg til å kjøpe kryptovaluta som ikke finnes, Bitcoin eller andre typer.

Vi fikk også se eksempel på «Nigeria-brev» hvor det loves raske penger for en liten innsats.  Eller selger e-kjøp en tv til kr. 5,- for de har en konkurranse på gang.??  Sjekk avsenders e- postadresse.

Ja det er en rekke fristelser for mange men er det for godt til å være sant? Viktig å tenke på.

Tilslutt ble det åpnet for spørsmål og kvelden ble avsluttet med kaffe og noe å bite i.

Horten , 27 mars 2019 - Marit Pettersvold (referent)  

sac hermes pas cher

 Les hele artikkelen!

Fremtidsfullmakt

Postet 14.februar.2019, klokken 13:33. av bjørn jakobsen

 

 

 Fremtidsfullmakt, var kveldens tema og det fyldige og forståelige innlegge ble holdt av advokat Hege Brun Gullaker.Da leder i SNH ønsket velkommen hadde det benket seg 85 personer rundt bordene i Aktivitetssenteret. Skal vi slå oss selv litt på brystet, for dette var fremmøterekord og viste at

vi hadde truffet et aktuelt tema. Fremtidsfullmakt hva er nå det? Jo, det er en fysisk fullmakt som gir en eller flere personer mulighet til å ivareta fullmaktsgivers interesser på angitte områder og faser i livet der kontrollen glipper,  dvs vi blir syke, demente eller ute av stand til å i vareta våre rettigheter selv. « Hvordan er mitt ønske når jeg selv ikke har kontrollen lenger.?»

Det finnes mye om fremtidsfullmakt på nettet og det kan selvfølgelig fylles ut på en enkel måte. Men som advokaten sa: får vi med alt som er viktig for meg og mine verdier.? Hennes råd var å besøke kontoret og bestille en time. Vi er i ulike situasjoner og at vi på tidspunktet fullmakten lages kanskje ikke får med oss alt/tenker på alt. Advokatene er eksperter på dette og vet hva fullmakten skal inneholde. Det stilles krav til fremtidsfullmakten:

Den må være skriftlig, fullmektigen må være over 18 år og fysiske personer. Fullmakten må undertegnes av to vitner, som er over 18 år, (ikke ha egeninteresse, ektefelle, samboer, barn, barnebarn. Vitnene skal  være tilstede når fullmaktsgiver skriver under på fullmakten. Dette er et dokument hvor det ikke finnes en oppbevaringsløsning slik som for et testament. Orginalen oppbevares av fullmaktsgiveren og den/de utpekte fullmektige kan for eks ha en kopi. En fremtidsfullmakt kan når som replica orologi helst endres av fullmaktsgiver men da er det viktig å kaste/makulere den som ikke skal være gyldig.

Det var mange spørsmål rundt dette temaet og spørsmålene ble besvart på en meget forståelig må swiss replica watches te, hvilket også ble gitt uttrykk for.

Vi avrundet det hele med kaffe og kake som vi alltid pleier og praten gitt livlig rundt bordene.

Horten, 3 februar.

Marit Pettersvold (ref)

Replica Watches

 

 


Les hele artikkelen!


side 7 av 28