Seniornett Horten - Horten Seniornett


Velferdsteknologi 2016 - referat


Seniornett Horten inviterte til dette møtet den 15. september i Høgskolens lokaler på Bakkenteigen og 35 personer fant veien dit.

Det var invitert til omvisning og demonstrasjon på Innovatoriet og til innlegg ved helsesjefen i Kommunen.

Vi ble delt inn i to grupper og første gruppe ble med til Innovatoriet med leder for dette Torill Lønningdal. Den andre gruppen startet møtet med helse og velferdstilbud i Horten Kommune ved helsesjef Stein Evensen.


Innovatoriet gir oss virkelig en innføring i hva som finnes på markedet av hjelpemidler for de som har behov for det og at man kan velge blant 150 ulike produkter var for de fleste helt ukjent. Det blir hentet inn det siste på markedet fra inn og utland og interessen for forskningsprodukter er stor. Vi fikk prøve og ta på lure hjelpemidler. Det var høytalere på bordet for de som hører dårlig, senger som løfter mennesker som trenger det, opp, ut og inn av senga med en fjernkontroll. Kaffetrakter som gir lyd når den er ferdig, badekar med dør, trappeheis, handlekurv (lignet på en rullator)den er veltesikker og stol som har snumuligheter. Dette vi fikk demonstrert må brukeren selv betale pr dd. Men kan være en god investering for den enkelte. Vi fikk også demonstrert en vinduspusser som gjør god jobb og som styres av en fjernkontroll. Velferdsteknologi er ikke bare teknologi men lure ting/løsninger.

Besøk denne side for mer info: www.innovatoriet.usn.no

Stein Evensen innledet og sa bla dette: hans etat er arena for alle helsetjenester i Kommunen, dette byr på utfordringer og hvordan løse dette til beste for de son har behov. Det finnes tekniske hjelpemidler/løsninger så hvordan bruke dette på beste måte. Kommunen har 2000 vedtak hvor det er nødvendig med tiltak for å løse hverdagen bedre for den enkelte og i tillegg til dette har NAV 2500 registrerte vedtak. Det er mye å forholde seg til men lar seg løse. Ressursene etaten har skal utnyttes på best mulig måte (lurest) for innbyggerne da det blir flere pasienter, færre ressurser og ikke mer penger bevilget. Veldig mange holder seg friske lenger og er opptatt av egen helse og vil bo hjemme lengst mulig. Bare hjemmetjenesten har 500’ besøk i året. For å lette noe av dette arbeidet og jobbe smartere har de Spider til å gjøre kjørerutene raskere, mobile trygghetsalarmer for de som tenger det ( og mer) og dørsensorer, fallsensorer og Gps på utprøving og som pilot prosjekt. Etaten er også opptatt av HVA TRENGER FOLK I HORTEN, og på langtidsplanen har de dette: Flere vil vi skal bo i Horten, Få gode opplevelse, Trygghet for innbyggerne, Natur og miljø.

Som de fleste kjenner til bygges nå nye Horten Sykehus med leiligheter til leie. Det må være et hjelpebehov for minst 10 timer i uken for å kunne leie der. I tillegg er det viktig at den enkelte virkelig har lyst til å bo der.

Vi avsluttet dette hyggelig møtet med prat, mulighet for spørsmål og kaffe med noe å bite i og rettet en stor takk til Torill Lønningdal og Stein Evensen for deres tag heuer replica positive formidlingsevne og interesse for deres arbeide.

Horten 20 sept.

Marit Pettersvold, Sekr Seniornett Horten